Одгледување на матици 2010-2018 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Ацо Тодоровски   
Недела, 18 Јули 2010 12:13

Оваа 2010 година беше роевска и поволна за одгледување на матици.Оваа година поради проширување на пчеларникот одгледавме матици само за потребите на сопствените пчеларници.

Последна промена на Понеделник, 26 Март 2018 17:17
Повеќе...
 
На пчеларникот во јуни PDF Печати Е-пошта
Напишано од А.Т.   
Среда, 27 Мај 2009 21:55

На пчеларникот во Јуни
Јуни е вториот месец од периодот во кој пчелината заедница го достигнува максимумот во својот развој .Во овој месец во природата има најмногу цвет а условите за лачење нектар се оптимални,земјата е топла има доволно влага во воздухот а релативно топлите ноќи  со доста утринска роса и убавите сончеви денови без ветер условуваат билките изобилно да лачат нектар.Поленовиот прав го има во изобилство..

Последна промена на Четврток, 07 Јуни 2018 06:55
Повеќе...
 
Формирање нови пчелини семејства PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Четврток, 19 Март 2009 23:24

Формирање нови пчелини семејства споени со оплодник


Кога формираме нови пчелини семејства кои се споени со оплодник се имаме под контрола:
Kолку рамки ќе имаат новоформирание пчелини семејства ,кои залихи на мед и полен ќе има во него ,каков е квалитетот на  младата селектирана матица и т.н.

Последна промена на Понеделник, 26 Март 2018 17:11
Повеќе...
 
Еколошка свест PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 18 Октомври 2009 18:36

Третирајки теми од пчеларството спонтано  се наметнаа темите на здравјето и здравата исхрана  и темите за медоносни лековити растенија , климатските промени,зачувување на животната средина,природата и општествената правда.Сето ова е тема на една посебна наука која ги сублимира сите овие теми а тоа е Екологијата.

Foto:Високиот индекс на УВ зрачењето упатува на намалена озонска обвивка.

Последна промена на Понеделник, 26 Март 2018 17:28
Повеќе...
 
Технологии на пчеларење PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Понеделник, 26 Октомври 2009 11:22

Технологијата можеме да ја дефинираме како - Решение за реалните човекови проблеми преку развој и примена на одредени постапки,алатки,материјали,добра или информации во форма на вештини,знаење или инструкции при производство на одредени добра и остварување на одредена цел.

Последна промена на Понеделник, 26 Март 2018 16:57
Повеќе...
 

Анкета

Дали би купувале пчеларски производи преку Интернет?
 

Пријатели

Банер

Кој е најавен?

Има 15 гости присутни

Број на посети

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Денес5
Вчера32
Оваа недела236
Овој месец815
Вкупно280391
Членови : 15009
Содржина : 1000
Веб врски : 8
Гледања на содржината : 2409221