Tехнологии на пчеларење
Хранење на медоносните пчели за зима PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 14
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Tехнологии на пчеларење
Сабота, 15 Јануари 2011 12:34

Кога да се хранат
Освен географското подрачје каде се чуваат  пчелите, постојат разлики и во природните извори на полен и нектар на конкретната локација на пчеларникот.

Повеќе...
 
Одгледување на матици 2010-2018 PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 15
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Tехнологии на пчеларење
Недела, 18 Јули 2010 12:13

Оваа 2010 година беше роевска и поволна за одгледување на матици.Оваа година поради проширување на пчеларникот одгледавме матици само за потребите на сопствените пчеларници.

Повеќе...
 
Tехнологии на пчеларење кога се произведува мед PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 16
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Tехнологии на пчеларење
Недела, 01 Ноември 2009 15:38

Кога целта на пчеларњето е производство само на мед во тој случај треба да укажеме на факторите кои влијаат на приносот од мед.Најзначаени фактори пред се е пчелината паша изобилство на медоносни растенија ,соодветните метеролошки услови кои обезбедуваат обилно медење,состојбата во пчелината заедница и нејзината бројност бројност.

Повеќе...
 
Фактори кои влијаат на технологиите при производство на пчелини производи PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Tехнологии на пчеларење
Вторник, 27 Октомври 2009 20:42

Доколку при одгледување на пчелините заедници главна цел ни е производството на мед ,тогаш мораме да ги разгледаме факторите кои влијаат на приносите на мед по пчелино семејство.

Повеќе...
 
Технологии на пчеларење PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 9
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Tехнологии на пчеларење
Понеделник, 26 Октомври 2009 11:22

Технологијата можеме да ја дефинираме како - Решение за реалните човекови проблеми преку развој и примена на одредени постапки,алатки,материјали,добра или информации во форма на вештини,знаење или инструкции при производство на одредени добра и остварување на одредена цел.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL