тотално парадоксално
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 15 Февруари 2010 20:09
само во Македонија ги оданочуваме тие што произведуваат а не тие што профитираат најмногу во нашиов случај субвенциите што се користат е како мамка за пчеларите за да се фатат да плаќаат данок. Сето тоа е во ред но дали државата ќе има слух за пчеларите во годините во кои имаме загуби во работењето тогаш како ке платиме данок??? тоа оданочување треба да биде симболично и да се остварува процентуално со остварениот приход како и секоја друга ејност ако државата не најде механизам за да го реши тоа како може да плаќаме исто и тој што има 200 кошници и тој што има 10 кошници
 
Коментари (2)
2 Четврток, 18 Февруари 2010 14:47
Riste
Знаејки дека климата не и е баш наклонета на пчелите недоволно врнежи,просечно по 10кг мед по кошница,пчеларите ке треба од сопствен џеб да дадат за опстанок на пчелните семејства.
Добро е тоа со субвенциите од владата но данок за пчелар кој би имал приход над одредена сума а не вака.Да не се уништува пчеларството туку да му се помогне со поволни кредити и субвенции тогаш би било подобро и за државата и за пчеларите. За сега нема потреба од никаков данок за пчеларите.
1 Понеделник, 15 Февруари 2010 20:29
Васко-Бт
Никаде не беше наведено дека сите ќе плаќаат исто.Ќе се плаќа по просечен остварен приход од кошница а тоа по некои математики пресметале дека е 10кг мед.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):