dekap
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 27 Декември 2009 20:50
Se e taka vo komentarov!neka ne oddanocat,i dajBoze neka ni trgne drzavava_ako e do nas pcelarite!!! No da ne zaboravime deka vo U.S.A. ako nekoi zemjodelec saka pcelite da mu go oprasat negoviot ovostarnik, na pcelarot mu plaka od kosnica samo pcelite da gi donese na ovostarnikot! A vo R.Makedonija???!
 
Коментари (1)
1 Вторник, 29 Декември 2009 18:31
Администратор
Пчеларите треба да добиваат надомест од овоштарите , лозарите,градинарите и другите земјоделски производители за неколкупати зголемениот род поради присуството на медоносните пчели на нивните имоти кои учествуваат во опрашувањето на овие култури.Одржувањето на многу видови растенија е директно зависно од медоносните пчели и пчелите воопшто.Анштајн рекол откако ќе изумрат пчелите на човекот му остануваат уште неколку години живот.Државата ова мора да го слушне и наместо да не оданочува треба да ги зголеми субвенциите на најмалку 1800,- денари по кошница.За полесно разбирање 30 евра по кошница, што во споредба на субвенциите во ЕУ е многу мала сума.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):