Подетални информации
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 11 Март 2009 17:23
Беа присутни само двајца пчелари кои имаат сертификат,неколку беа во процедура а околу петнаесетина заинтересирани за влегување во процедура за добивање цертификат за органско производство на мед.Понудената цена од фирмата ,,Бучито,, беше 240 денари за килограм. Не се спомена дали ќе се извезува во земјите на ЕУ или во други балкански земји.
 
Ова е коментар на "Kolku pari"
Коментари (1)
1 Петок, 13 Март 2009 09:36
Aleksandar Mihajlovski
Cenata od 240 den/kg, ako e vistinita e odlicna.

Prva pretpostavka e deka se raboti za med na golemo. A vtora, deka navistina ke se plati.

Kakov e rejtingot na taa firma "Bucito"? Dali nekoj se pozalil na plakjanjeto, nepridrzuvanje do dogovorenoto ili sl.?

Kako odi prodazbata na konvencionalen med vo Kratovo i okolinata i po koi ceni?

Ako razlikata megju konvencionalen med i organski med e 60 den. (ili edno evro) potrebno e da se proizvedat/prodadat minimum 100kg./pcelar samo za da se plati kontrolnata organizacija.

Uste kolku kilogrami se potrebni za pcelarot da ima zarabotuvacka - imajki gi predvid dopolnitelnite maki sto treba da se pominat za da se dobie organski med?

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):